mercredi 3 septembre 2008

voala


Ai imbratisat tacerea sau neantul sau necunoscutul sau..nimicul...ai dat "enter" de fiecare data pentru a-ti lasa pasul stang sa se alature celui drept. ai cules flori anorexice pe care le-ai daruit celor care doreau sa intre in cartea recordurilor pentru caracteristici neavenite unei fiinte umane. ai sters cu carbune coltul drept privit de tine si coltul stang privit de perete, apoi ai spart o stea cu care ai manjit restul de piatra goala. te-ai privit prin nonculoarea smoalei si ai inceput sa tesi abanosul pe fata ca mai apoi intr-un alt apus sa continui pe brate, trunchi, picioare si suflet...astfel vei fi tacere sau neant sau necunoscut sau...nimicul...vei fi tu-ele si nu vei fi doar un cineva care se poate instraina oricand de aceste trasaturi din ce in ce mai prezente in cadranul anului 008 ce da spre 009...010..000 vise...

2 commentaires:

Dionis a dit…

Citindu-ti articolele mi-am adus aminte de vara in care am deschis pentru prima data o carte de Cartarescu. Atmosfera pe care o descrii e... ceva ce nu pot explica , precum un tablou de Dali amestecat cu putin renascentism .

M-ai intrebat cand scriu ... in fiecare seara . Si povestea cu Nebunul a fost scrisa atunci cand ma siimteam doborat de anumite vise pe care acum nu stiu daca e bine sau nu sa le mai urasc .

In fine , ma bucur ca imi gasesc noi cititori si sper ca si celelalte povesti sa te incante . Te mai astept ...

Dionis

ana maria lara a dit…

buna! ma uimeste descrierea ta..merci si o sa mai trec